Hantverk och utmaningar

Jobba och skapa med händerna eller gör dig redo för en tävlingsomgång. Se vårt utbud här. Kom gärna med förslag på önskemål till vår bokningsavdelning så skräddarsyr vi ett program till er.

Hantverk

Betonggjutning

Vi följer naturens skiftningar och formger fina betongföremål av olika sorters blad. Vad sägs om att omvandla rabarberblad till ett grannt fågelbad?

Pris: ger vi vid en förfrågan. Max 25 personer.
Tidsperiod: under sommarsäsong.

Ovanlig mångkamp – en utmaning för alla

Utmana dina vänner eller kollegor i en ovanlig mångkamp. För att vinna någon av våra mångkamper måste du vara både atletisk och kunnig, det räcker inte med att "bara" vara bra på fotboll. Kan du till exempel det latinska namnet för växtfamiljen rosor eller kasta potatis med fjäder? Vi gissar att svaret är nej, men överraska oss gärna. Bevisa dig själv eller dina kompisar och sätt ihop din utmaning genom att välja tre, fyra eller fem av grenarna nedan:

  • Kägelbanan – föregångare till bowling: Fredriksdals kägelbana är byggd 1904 och är hitflyttad från Mörarpskogen.
  • Pilbågsskytte: Försök att pricka odödlige Helge!
  • Pillertrillning: I apoteket får man höra historien om apoteket Kärnan och klura på en uppgift.
  • Systematisering: Klura ut namn och växtfamilj till blommor. Här gäller god gruppsamverkan för att klura rätt med hedern i behåll!
  • Quiz på Fredriksdal: Vilka frågor som vankas om natur, kultur och Fredriksdal beror på årstiden.
  • Potatiskastning med fjäder: Att kasta potatis med fjäder är en enkel gammal lek. Men det gäller att hitta rätt teknik för att med fjäderns hjälp få bättre styr på potatisen för att vinna över dina medtävlare!

Pris: ger vi vid en förfrågan.
Tillgänglig: mars-november

Fredriksdal och Kulturmagasinet – uppfriskande skattkammare för själ och sinne

Få ut det bästa av två världar. Gå en uppfriskande och välgörande vandring på området där du också får veta mer om den skånska naturen. Gå sedan in och ner i Kulturmagasinets samlingar där du kan uppleva nordvästra Skåne och framför allt Helsingborg genom tiderna. Kulturmagasinet har över 250 000 föremål, allt från arkeologiska fynd och kulturhistoriska och naturhistoriska föremål till konst och konsthantverk.

Pris: ger vi vid en förfrågan. Max 40 personer.
Tid: 2 timmar  

Rubrik

Innehåll

Adress

Fredriksdal museer och trädgårdar 
Besöksadress: Gisela Trapps väg 1

Postadress: 251 89 Helsingborg

Kontakt

På telefon 042-10 45 00 når du Helsingborgs Kontaktcenter som kan svara på frågor rörande Fredriksdal och koppla dig vidare till rätt person vid behov.

Skicka e-post till Fredriksdal

Synpunkt på hemsidan

Kulturkort_grey_B100Ett års
semester
för 395:-

mittkulturkort.se

Nyhetsbrev

Håll koll på vad som händer på Fredriksdal och i kulturlivet i Helsingborg.

Prenumerera här