Herrgården. Foto: Sven-Olof Larsén

Herrgården. Foto: Sven-Olof Larsén

Upplevelsepaket

Guidade visningar, tävlingar och middag. Privatpersoner som företag kan få hela Fredriksdal anpassat efter speciella önskemål i ett enda paket.

Teaterpaket på Fredriksdal

Foto: Fredriksdal

Upplev hela Fredriksdal och kombinera guidning med frilufts-teater och en bit mat!  Vår guide hälsar er välkomna vid huvud-entrén och därefter bär det av på vandring. Ni väljer mellan den klassiska Fredriksdalvandringen och årets nyhet Färgglatt på Fredriksdal. Efter vandringen så serveras ni en god bit mat, ntingen som picknick i det gröna eller inne i vårt trädgårdscafé.  Därefter står Eva Rydberg och hennes ensemble för kvällens final - teater i det fria! Fredriksdals friluftsteater ligger centralt placerad i museiparken, idylliskt gömd bakom formklippta häckar.

Pris: 610 kronor/person.
Tid: 3 timmar + föreställning.
Tillgänglig: under sommarsäsong.

En kulinarisk vandring på Fredriksdal

Följ med på en smakrik vandring på Fredriksdal! Vi promenerar i maklig takt och gör flera matpauser som är kryddade med berättelser om friluftsmuseet och dess parker och trädgårdar. Beroende på säsong bjuds ramslök och vilda örter, färskpotatis, sparris, rabarber, äppelkaka och annat gott från Fredriksdals egna odlingar. Vi får även uppleva det skånska landskapet i miniatyr och ta del av historia och mattradition. I vår botaniska trädgård ges också ett och annat tips om ätbart i naturen. Vi avslutar antingen  i herrgården med tarte gjord på ett 1700-tals recept eller med en lantlig kaffepicknick med kardemummabulle.

Pris: ges vid förfrågan.
Tid: 90 minuter.
Tillgänglig: under sommarsäsong.

Visning, väsen och skvaller

Guide tar emot på Fredriksdal. Foto: Katarina Fagerström

Kan inte välja? Med en kombination av en Fredriksdalsvisning och Sanning och skvaller får du både se och veta mer om Fredriksdal. Vandringen går genom park och lövgångar, till Herrgården och Ågård och in i stadskvarterens gränder.  I Apoteket får du höra vilka örter som gjorde apotekaren på extra gott humör. Exklusivt för den här kombinationsvisningen är att du även får höra om den otäcka Varulven på Stattena… Passa på att låta håren resa sig lite extra när det är som mörkast under höst- och vinterhalvåret...

Max 40 personer/grupp

Pris:
 ges vid förfrågan. 
Tidslängd
: 90 minuter
Tillgänglig: 1 oktober till 31 mars.

Julförberedelser

Foto: Sven-Olof Larsén

Vi erbjuder ett härligt julpaket som är en julklapp för både kropp och själ. Efter en vandring genom Fredriksdals mäktiga lövgångar besöker vi husmor på 1800-talsgården Ågård och får höra om julens magi och traditioner. En egen gammaldags julprydnad tillverkas i herrgårdsflygeln, där sprakar brasan välkomnande. Slutligen testas våra julkunskaper i Fredriksdals julquiz med kluriga frågor om julen. Besöket avslutas med en härlig äggakaka framdukad i Fredriksdals trädgårdskafé. Måltiden avrundas med kaffe och julgodis.

Berättelser: ges vid förfrågan.
Hantverk: ges vid förfrågan.
Julquiz: ges vid förfrågan.
Jultallrik: ges vid förfrågan.. 
Max 25 personer/grupp
Tillgänglig: november-december

Rubrik

Innehåll

Adress

Fredriksdal museer och trädgårdar 
Besöksadress: Gisela Trapps väg 1

Postadress: 251 89 Helsingborg

Kontakt

På telefon 042-10 45 00 når du Helsingborgs Kontaktcenter som kan svara på frågor rörande Fredriksdal och koppla dig vidare till rätt person vid behov.

Skicka e-post till Fredriksdal

Synpunkt på hemsidan

Kulturkort_grey_B100Ett års
semester
för 395:-

mittkulturkort.se

Nyhetsbrev

Håll koll på vad som händer på Fredriksdal och i kulturlivet i Helsingborg.

Prenumerera här