Kafé och butiker

Köp med dig en liten bit av Fredriksdal hem. Ett minne, något praktiskt, något ätbart, något vackert…

Det finns flera butiker och köpställen på området. Kanske en påse karameller eller fint hantverk från Hedströms affär, vykort och glass i huvudentrén, favoritrosen från växtbutiken Flora Linnea eller en intressant bok i Kulturmagasinet?

Under sommarhalvåret kan man också slå sig ner i det gamla stallet för körhästar. Här finns idag Fredriksdals trädgårdskafé, bekvämt beläget mitt på anläggningen. Där serveras gott kaffe, kakor och lättare luncher.

 • Mitt på området ligger Fredriksdals trädgårdskafé. Det är inhyst i den byggnad som förr var stall för godsets körhästar. I anslutning till kaféet ligger mamsellens trädgård, som på sommaren är fylld av blommor och kafébord. Grupper och sällskap kan husera i Poppes Paviljong med utsikt över grönskan.

  Utbud

  Trädgårdskaféet drivs av Restaurang Gastro. Här finns kaffe, te, saft, läsk med mera att dricka. Kakor och bakelser samt matiga smörgåsar och lättare luncher.

  Grupper och sällskap kan också förbeställa luncher och middagar.
  Trädgårdskaféet har rättighet att servera alkohol.

  Öppettider

  Kaféet är för närvarande stängt.

  Kontakt

  Tel 042-14 06 60 (sommartid)
  Tel 042-29 34 79 (övrig tid)
  E-post

 • Hedströms affär låg ursprungligen på södra Storgatan i centrala Helsingborg, överlevde rivning och flyttades upp till Fredriksdal som en del av stadskvarteret på området. Här finns förfriskningar och små souvenirer. Välkommen in!

  Hedströms affär hade startats redan på 1800-talet och var då en delikatessaffär som sålde exklusiva utländska konserver och vin. När huset skulle rivas på 1960-talet fick Fredriksdal hela den gamla interiören. När man idag kliver in i Hedströms affär i Fredriksdals stadskvarter flyttas man i tid och rum. Visserligen säljs inte konserver och vin längre, men väl en mängd goda karameller i strut, korgar och leksaker. I år är bröd temat på Fredriksdal därför säljer vi tillbehör för brödbak.Till exempel vacker Wallåkrakeramik, korgar för brödbak, men också tvålar, te i lösvikt, Ramlösalakrits, godisstrutar, med mera.

  Öppettider

  April: 11.00 - 17.00 (lunchstängt 12.30-13.00)
  Maj - august: 10.00 - 18.00
  September: 11.00 - 17.00 (lunchstängt 13.00-13.30)

  Kontakt

  Telefon 042-14 62 67

 • I Fredriksdals gamla prästgård huserar sedan år 2000 växt- och inredningsbutiken Flora Linnea. Här säljs alla de rossorter som växer i Rosenträdgården, och flera hundra till.

  Ett stort urval av perenner och krukor är annat som gör trädgårdsälskaren glad. Har man inte trädgård kan man botanisera bland alla vackra inredningsprodukter som finns inne i butiken.

  Öppettider

  Flora Linneas öppettider kan skilja sig från Fredriksdals. Klicka här för aktuella öppettider på butikens egen hemsida.

  Kontakt och mer information

  Telefon 042-32 77 99
  http://www.floralinnea.com/

 • I anslutning till Kulturmagasinets reception finns en liten butikshörna. Här kan man köpa böcker med olika kultur- och naturhistoriska teman, liksom utställningkataloger, bevarandeprogram och annat som berör Kulturmagasinets verksamhet.

  Öppettider

  Måndag - fredag 8.00-16.30

  Kontakt och mer information

  Telefon:  042-10 45 00
  www.helsingborg.se/kulturmagasinet

 • I Stadskvarteren finns under säsong flera olika verksamheter aktiva som bidrar till den levande historska miljön.

  Greta Pott
  Telefon 042- 990 56
  http://www.pott.se

  Hantverksgruppen Nordvästra Skåne 
  http://www.hantverk-nvskane.se

Rubrik

Innehåll