Årets tema: Bröd

Välkommen alla hemmabagare, små bagare och brödälskare till ett brödår på Fredriksdal!

Handbakade surdegsbröd, konstfulla skådebröd och ekotrendiga barkbröd. Brödbakningshantverket har idag återupptäckts och blivit trendigt. En passionerad syssla för många brödälskare. Att baka bröd är ett uråldrigt hantverk som sett ungefär likadant ut i alla tider och i alla kulturer.Bröd har en lång tradition och är ett hantverk från grunden där skapandet är oändligt med utgångspunkt från mjöl och vatten. Kunskapen har gått i arv från generation till generation.

Årets stora utställning handlar om detta vårt allra äldsta och mest symbolladdade livsmedel.

Stora brödupplevelser väntar. För dig som tar bröd på allvar drar vi det ett steg vidare; upptäck unika sädesslagssorter, mal ditt eget mjöl, baka i gammal vedeldad stenugn och prova egenodlad smaksättning. Möt några av våra mest kunniga och passionerade bagare under utställningsperioden. Håll utkik på hemsidan för datum och aktiviteter som handlar om bröd.

Upptäck brödets historia, process, traditioner, magi och hantverk i herrgårdsbyggnaderna. I köksträdgården odlas allt känt och okänt som hör brödbakning till. För de små bagarna står bakborden på rad och väntar i Bagarstugan. Där kan barnen skapa konstfulla bröd av lera och hitta på annat kul om bröd. 

Upplev bröd som ingen sett maken till. Doften av nybakat bröd kommer att lägra sig över Fredriksdal under 2013.

BRÖD 20 april – 29 september 2013

Invigning av utställningen lördag 20 april kl 13. 


Södra flygeln 20 april–1 september

Norra flygeln 20 april–29 september

Köksträdgården hela säsongen fram till Mikaeli marknad 29 september

Publicerad:
2013-01-14
Uppdaterad:
2013-01-14